MIJN LEESCLUB

HOME    NEXT

Boeken, dus lezen, is mijn grootste hobby, alleen heb ik er nu internetten bij , en dat vind ik ook errrrrg gaaf, dus vandaar de combinatie. Ik had mijn boeken allemaal in Excel gezet, en nu heb ik ze dan allemaal hier neergezet, en wat er dan nog steeds bijkomt, want dat kan ik ook niet laten, de Kringloop en andere tweedehands winkels af te lopen, en kijken of er nog boeken van mijn gading tussen zitten. Lezen is fijn, erover praten ook, dus zit ik op een leesclub LEEZ genaamd, met 8 andere vrouwen, wij delen een passie, en dat is top. Heerlijk om de 6 weken over een bepaald boek kletsen, die we dan allemaal gelezen hebben. Elke keer gaan we bij een ander op bezoek, drinken een bakkie en bespreken het gelezen boek, en we krijgen dan weer een nieuw boek mee, welke? dat is een verrassing, elke keer weer, ik ben erg benieuwd steeds weer.


20 November

Vanavond hadden we weer club, gezellig zitten beppen, het ging natuurlijk over "De Tweeling" van Tessa de Loo, maar er waren veel oorlogsverhalen van de meiden ook, en het was weer een gezellig kippenhok, hahaha we hebben een nieuw boek, ja ik heb het al weer gelezen, maar ja, wel een boek om nog eens te gaan lezen, dus niet zooooo erg, 8 Januari hoef ik het pas uit te hebben, dus de tijd.

WAT HEBBEN WE GELEZEN TOT NU TOE?

Benoite Groult

Zout op mijn Huid

Tessa de Loo

De Spaanse Zoon

Hella Haasse

Heren van de Thee

Carrie Slee

Moederkruid

Walter Lamb

Walvismuziek

Thomas Rosenboom

Gewassen Vlees

Kader Abdolah

De Reis van de Lege Flessen

Herman Gorter

Mei, een Gedicht

Wei-Wei

De Kleur van Geluk

Amy Tan

De 100 Geheime zintuigen

Chaim Potok

Mijn naam is Asjer Lev

Jessica Durlacher

De Dochter

Maarten 't Hart

Woeden der Gehele wereld

Tessa de Loo

De Tweeling

Annie E. Proulx

Scheepsberichten

 

De Ruiters

Hannes Meinkema

Salamo's dochter 

UIT ETEN EN MIJMERINGEN

vrijdag 26 mei 2006

Balk_zwart_leez_klompjes We zijn van de week met de leesclub wezen eten, het was helemaal leuk, we hebben het tussendoor wel nog over ons gelezen boek gehad, van Chaim Potok "Ik ben Asjer Lev", we vonden het allemaal een prachtig boek, lekker leesbaar en heerlijk onderwerp.Voor het etentje hadden we gespaard, 5 euro in de 6 weken, dus dat was ook fijn, heerlijk eten, lekker kletsen over boeken, wat wilt een mens nog meer, hahahaha .Rode_bos_rozen .

Ik ben net aan een boek van Maria  Stahlie begonnen, korte Verhalen, maar mijn ervaring leert mij dan weet ik gelijk of de schrijftrant me aanstaat, en dan kan ik wat meer kopen van degene, anders zonde van het geld.

Ik heb nog 60 euro aan boekenbonnen liggen, en daar ga ik heeeel lang van genieten, want elke keer ga ik kijken en dat is al genieten. Ik koop dus eigenlijk liever tweedehands, heb ik soms 10 boeken voor 18 euro of minder, nieuw heb ik er hoogstens 1, hahaha.

Ik zag trouwens bij een boekwinkel, een gedichtenbundel van Emilie Dickinson, een prachtig boek, kost wel 35 euro, maar ja, met boekenbonnen wel te doen, en goedkope boeken kan je toch wel tussendoor kopen, ik denk nog ff na, er komt een tweede boek ook nog uit, in dezelfde trant als deze, dus ook leuk om te HEBBEN!!!!!!

NEDERLANDSE AUTEURS

Harry Mulisch (83) overleden
NU IS DE LAATSTE GROTE AUTEUR VAN 3 NA DE OORLOG OOK OVERLEDEN

Harry Mulisch heeft zulke mooie boeken geschreven, dus er komt geen nieuw boek meer uit, jammer wel.

MAAR IK GA ZIJN BOEKEN ZEKER WEER HERLEZEN.

DE ONTDEKKING VAN DE HEMEL MOETEN WE ZEKER WEER LEZEN.

Een portret van Harry Mulisch rond zijn tachtigste verjaardag in 2007.

Een portret van Harry Mulisch rond zijn tachtigste verjaardag in 2007

Over de uitvaart van de overleden schrijver Harry Mulisch worden morgen bijzonderheden bekend gemaakt. Het Letterkundig Museum in Den Haag hoopt deze week al met een tentoonstelling over Mulisch te komen.

Harry Mulisch overleed gisteravond op 83-jarige leeftijd in Amsterdam. Hij was de laatst overgebleven schrijver van 'de Grote Drie', nadat eerder W.F. Hermans en Gerard Reve stierven.
Mulisch was een van de beroemdste Nederlandse schrijvers van de 20e eeuw.
Hij schreef meer dan tien romans en tientallen verhalen.

Vertaald

Daarnaast schreef Mulisch ook gedichten, theaterstukken en vele artikelen.
Zijn boeken werden in allerlei talen vertaald.
Mulisch vond dat zijn absolute leeftijd ongeveer zeventien jaar was.
"Dat is wat je altijd geweest bent, bent en zult zijn", zei hij.
"Een adolescent van tachtig", noemde hij zichzelf op zijn 80e verjaardag.

Debuut

Harry Kurt Victor Mulisch werd geboren op 29 juli 1927 in Haarlem. Mulisch' debuutroman 'Archibald Strohalm' verscheen in 1952. Hij kreeg er de Reina Prinsen Geerligsprijs voor, een onderscheiding voor jonge, beginnende schrijvers.Vijf jaar voor zijn debuutroman werd er voor het eerst een verhaal gepubliceerd van Mulisch. Elseviers Weekblad drukte in februari 1947 het verhaal 'De kamer' af. Ook was de novelle 'Tussen hamer en aanbeeld' verschenen.

Oorlog

Het thema waarop veel van Mulisch' boeken zijn gebaseerd is de oorlog. Hij schreef er over in die andere beroemde roman 'De aanslag'. De verfilming van dat boek door Fons Rademakers won in 1987 de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film.Zijn eerste grote oorlogsroman was 'Het stenen bruidsbed' uit 1959. Die roman gaat over een Amerikaanse tandsarts die teruggaat naar Dresden, de stad die hij in de oorlog heeft platgebombardeerd. In 'De zaak 40/61' schreef Mulisch over het proces van Adolf Eichmann in Israël.

Totaalwerk

Mulisch' magnum opus is 'De ontdekking van de hemel' uit 1992. In dat vuistdikke boek komen veel thema's, personages en gebeurtenissen uit zijn eerdere werk samen. Het is bovendien een crypto-autobiografie van de schrijver, die niet voor niets uitkwam met 65 hoofdstukken in het jaar dat Mulisch 65 werd.

Het werk werd drie jaar geleden uitgeroepen tot het beste Nederlandstalige boek aller tijden.

Literair redacteur Jef van Gool omschreef het boek als een "ingenieus totaalwerk, waarin filosofie, wis- en natuurkunde, getallenleer, linguďstiek en kosmologie worden verbonden met de algemene en Mulisch' persoonlijke geschiedenis".
Het werd in 2001 door
Jeroen Krabbé verfilmd.

Prijzen

Mulisch kreeg in zijn leven verschillende prijzen.
Hij kreeg zowel de
prestigieuze P.C. Hooft-prijs (1977) als de Prijs der Nederlandse Letteren (1995).
Jarenlang werd Mulisch ook genoemd als eventuele Nobelprijswinnaar, maar hij mocht de prijs nooit in ontvangst nemen. Hij noemde het vorig jaar "een casino". "Je kan niet zeggen 'een iemand is de beste schrijver'. Je kunt zeggen: hij is de beste fysicus, de beste econoom. Maar de beste schrijver, dat bestaat niet."

 

 

                   

Gerard Reve is dood, oud en dement, en al bijna vergeten.
Er was geen enkele auteur uit Nederland naar Belgie vertrokken om Gerard de laatste eer te bewijzen, jaloezie? geen tijd? ruzie? Ik kende Gerard ook nog niet zo lang via zijn boeken. Ben pas heel laat aan Nederlandse auteurs begonnen, vond er weinig aan eerst, ze verzonnen allemaal nieuwe woorden, ik maar steeds het woordenboek uitpluizen, niks...... Maar op een gegeven moment ben ik toch aan "DE AVONDEN" begonnen. En ik vond het een goed boek, ja Frits heeft indruk gemaakt op mij, later toen er een film werd gemaakt van het boek, en ik hoorde dat Tom Hoffman de rol van Frits speelde, vond ik dat vreselijk jammer, want het beeld van Frits werd vertroebeld door Tom want die vind ik 3x niks als acteur, jammer jammer!!!! Maar de "VIERDE MAN" vond ik als film wel weer leuk, ook al vind ik Jeroen Krabbe ook weinig aan, ik zit me nu af te vragen wat ik dan wel een goede Nederlandse acteur vind? Weinig, de meeste hebben zo'n ego en kapsones, is gewoon niet leuk meer. Wie is leuk??? Alex van Warmerdam vind ik heeeel leuk in "Abel".
KLIK HIER VOOR ABEL Maar ik was over auteurs bezig, dus niet over acteurs, off topic dus.....hahahha Maar de koning van de Nederlandse roman is dood, leve de nieuwe koning.. Wie is er nog????? WORDT VERVOLGD..............

LEKKER LEZEN...

Mijn allereerste boek wat ik las als kind, maar geen kinderboek was, dat was Jane Eire van Charlotte Bronte, een verschrikkelijk mooi boek, wat ik zeker nog 3 x in mijn leven gelezen hebt. Verschillende details ben ik nooit vergeten, ik kan ze zo opnoemen, ook zag ik voor me dat ik ooit rode velours gordijnen zou krijgen voor een brede vensterbank, zodanig dat ik er in kon zitten, lekker met veel kussens en achter de gordijnen verstopt, de gordijnen heb ik al heeel lang, de vensterbanken zijn zelfs nog niet in het verschiet, ach je moet wel wat te dromen hebben. Maar wat leerde ik als 11 jarig meisje nog meer van Jane? Dat zelfs als je lelijk was, zo'n man als Rochester kon krijgen, al was die Jane wel heel erg intelligent, dom voelde ik me ook niet, dus ik had een kans. Gelukkig liep het goed af met Jane en Rochester, anders had ik het denk een minder mooi boek gevonden, ik hou wel van open einde's, maar niet van slechte aflopers...... Maar voor de liefhebbers, ik heb er 3 boeken van Jane Eire, en ik kan ze nog altijd moeilijk laten liggen,
ik geef ze graag weg aan andere mensen.
Ook een goede herinnering, en dat zijn wel kinderboeken, zijn Mariska,de Circusprinses, Vogeltje, Vogeltje zingt weer, De Doopkaars en Alleen op de wereld. Vogeltje heb ik vorige week gekocht op Marktplaats voor 33 euro met portokosten, ben ik erg blij mee, en nu ga ik op zoek naar het vervolg, dus Vogeltje zingt weer, en de Doopkaars, allerdrie van Moeder Everma, hopelijk kom ik ze tegen, OOIT...... Alleen op de Wereld ben ik kwijt, dus ook opnieuw aan het zoeken, Mariska, zag ik van de week op tv in Opgelicht, dat een uitgever ze weer heeft uitgegeven, dus dat zijn niet de originele, opgepast dus, dat je niet teveel betaald als je er een tegen komt. Het is voor mij niet alleen fijn om boeken te lezen, ik loop ook altijd te scharrelen om bepaalde boeken te vinden, en dat is ook leuk.

 

LINKS VAN

LEESCLUBS EN FORA

                         BOEKENFORUM                        

BOEKENGRRLS

LEESTAFEL

EAT,DRINK, BOOK WOMAN

LEESKRING DE DEUGDZAAMHEID

LEESCLUB ONLINE

LEESKRINGEN

LEESCLUB DE MAAS-DEMOISELLEN

PILLEN, POCKETS EN PAPERBACKS

DE LEESKARAVAAN

FORUM PSYCHOLOGIE

FORUM SPIRITUEEL

FORUM FLAIR

FORUM LIBELLE

FORUM MARGRIET

FORUM VIVA

FORUM PAGINA

FORUM STARTKABEL

FORUM LEESTAFEL

ROTTERDAMS LEESGENOOTSCHAP

FORUM VROUWEN LEZEN

DE LEESCLUB

LEESCLUBLIJSTEN

NRC LEESCLUB

                                                                                                           

ANNA PLACE | Plaatjes-pagina | Spiritueel links | Delft Links | Kunst Delft Blauw | Kunst Holl.schilders 1 | Kunst Holl.schilders 2 | Kunst Holl.schilders 3 | Kunst Wereld-schilders | Kunst Aparte prenten | Kunst Kahlo- Klimt | Kunst Franse schilders | Plaatjes Jezus 1 | Plaatjes Jezus 2 | Plaatjes Maria 1 | Plaatjes Maria 2 | Plaatjes Engelen 1 | Plaatjes Engelen 2 | Bid en doodsprentjes | Boeddha's spreuken | Alle godsdiensten | Vrouwen | Pin-up Girls | Muziek Hollands | Muziek 60/70 jaren | Muziek nostalgie | Muziek-Klassiek Musea | Familiefotos 1 | Familiefotos 2 | Mijn verhaal + fotos | Zomaar wat | Alles over boeken | LINKS... | Wijsheden-gezegdes | Gedichten-Poezie | Columns | Nieuwe Boeken | Boekenlijsten | Leesclub | Uittreksels | MIJN BOEKEN TITELS | Boeken A B C | Boeken D E F | Boeken G H I | Boeken J K L | Boeken M N O | Boeken P R S | Boeken T U V | Boeken W Y Z | weblog | Gastenboek | Nieuwe pagina 52 | E-mailformulier

Laatste wijziging op: 01-11-2010 12:45