HOME             UITTREKSELS               NEXT

VAN BOEKEN WAARVAN IK WEINIG
TOT NIKS OP INTERNET KON VINDEN

 • OP VOLGORDE
  STAAN ZE
  VAN NEERZETTEN

   

   GEWOON NAAR
  BENEDEN SCROLLEN


  MOEDER   EVERMA                           -DE DOOPKAARS   
  SUSAN HOWATCH   -PENMARRIC
  GWYN HYMAN RUBIO -ICY SPARKS
  KATHINKA LANNOY -HET GESLACHT TRIGLAND
  DORIS LESSING  -HET GOUDEN BOEK
  HANS MARTIN -DE VERRE WEG 
  ALJA RACHMANOWA  -LIEFDE IN DE RODE STORM
  SIDNEY SHELDON -DE ANDERE KANT VAN  MIDDERNACHT
  MARIO J. SIMMEL -HET KAN NIET ALTIJD KAVIAAR ZIJN
  CONNY SLUYSMANS -VROUWENPOEZIE 2X
  WILBUR SMITH -DE COURTNEY  TRILOGIE
  LISA ST. AUBIN DE TERAN  -HET HUIS IN ITALIE
  ARIE VAN DE VLUGT

  -GOD SCHUDDE DE WATEREN

  NICOLAI M AMOSOW -DIEPVRIESMENS
  PIET BEGEER WESPEN EN HORZELS
  WILL BERTHOLD -LIEFDE OP STAATSBEVEL
  -DE IMPOTENTEN
  LEON BING -DE PASADENA MOORDEN
  MICHAEL J. BIRD -DE ERFENIS VAN APHRODITE
  GWEN BRISTOW

  -ALS DE KATOEN RIJPT
  -MORGEN IS VOOR EEUWIG
  -ERFENIS DER VADEREN

  TAYLOR CALDWELL

  -DYNASTIE DES DOODS
  -HET VERBOND VAN DE HAAT

  JON CLEARY -HET EINDE VAN DE REGENBOOG
  LONNIE COLEMAN -DE KENDRICKS
  JEANNE CORDELIER -DE DANS ONTSPRONGEN
  CATHERINECOOKSON/MARCHANT

  -LINDA
  -ROSA

  CATHERINE COOKSON

  -DANS IN HET MAANLICHT
  -IN JOUW ARMEN
  -GELUK IS ALS EEN ZIJDEN DRAAD
  -SMAL IS HET PAD
  -DE NACHT TREKT OP

  UTTA DANELLA -JOVANA
  -ADIEU JEAN CLAUDE
  A.J. CRONIN -DE CITADEL
  JAMES OLIVIER CURWOOD -KAZAN DE WOLFSHOND
  MARCIA DAVENPORT HET DAL DER BESLISSING
  JOHN GORDON DAVIS KAAP DER STORMEN
  BABS DEAL HET WEB
  LEILA ABOULELA DE VERTAALSTER
  MAURICE DENUZIERE  LOUISIANA
  DENIS DIDEROT DE NON
  COLETTE DOWLING   HET ASSEPOESTERCOMPLEX
  WAYNE DYER NIET MORGEN, MAAR NU
  GEEN ZEE TE HOOG

 DE DOOPKAARS
 door Moeder Everma
          
Pseudoniem van Sophie Kleverlaan - Grolman (1909-1984)

Het boek bestaat uit drie delen:

Het gezin Bartels woont in Heiloo, vader en moeder en Greetje en Hilde hun twee dochtertjes.Op een nacht wordt Hilde wakker gemaakt door vader, omdat er een broertje is geboren.Het kindje wordt gedoopt, en krijgt een doopkaars. Na enige tijd blijkt echter dat Josje blind is geboren. Dat geeft veel verdriet bij de familie Bartels, vooral de moeder heeft het er zwaar mee.Hilde helpt haar moeder goed, ook met haar broertje. Op een dag poetst Hilde de kinderwagen op en gaan ze met z'n allen naar buiten, Josje in de kinderwagen. Ze gaan naar het bos, en ze vinden het allemaal een fijne dag. Vader verteld dan dat er voor Josje een aparte school in Grave is, waar blinde kindjes een hoop kunnen leren. Als Josje 4 jaar is, en met Hilde buiten is, komen ze een  man tegen die achter jongens aanzit, die appel van hem hebben gestolen, hij heet de Munk, maar wordt goede vriend van Josje. Hij komt dan vaak bij de familie thuis, en de kinderen noemen hem Oom Albert.Met Kerst komen oom Jan en Tante Bets op visite, en oom Jan speelt dan viool, dat vindt Josje zo mooi, dat hij de muziek wilt zien en erop spelen, oom zegt dan dat hij later vast violist gaat worden.Na haar middelbare school gaat Hilde naar de kweekschool om onderwijzeres te worden.Josje gaat naar Grave bij de fraters, waar hij intern naar school gaat.In zijn koffer heeft hij de doopkaars gedaan.

TWEEDE DEEL:

Hilde is nu 20 jaar, Greet 17 en Jos 13. Van Oom Albert krijgt Jos de viool van zijn overleden vrouw, die een beroemd violiste was. Oom Albert zal ook Jos' muziekstudie betalen. Hilde wordt verliefd op een jongen, die niet katholiek is. Vader verbiedt haar de omgang met die jongen, hij vindt hem slap en niet deugen, want, zo zegt hij:"Twee geloven op één kussen, daar zit de duivel tussen." Hilde heeft hier groot verdriet van, doch als zij hem later met een ander meisje in de bioscoop ziet, kan Hilde er weer om lachen. Greet besluit later in het klooster te gaan en voor de missie te gaan werken
Oma overlijdt, haar doopkaars brandt op, daar is het gezin erg verdrietig over, doch als ook Oom Albert door een hartverlamming komt te overlijden, is Jos ontroostbaar. Hij wil geen muziek meer maken. Oom Albert laat Jos al zijn bezittingen na, waaronder een zomerhuisje in Hoog Soeren, "het Rozenhuisje". In de zomervakantie gaat het gezin daar vakantie houden en Hilde ontmoet daar tijdens een wandeling een blinde jongen. Het is Hans Karelse, die met zijn Moeder in het zomerhuisje naast het gezin Bartels logeert. Hans speelt prachtig piano en is muziekleraar. Hij woont met zijn Moeder in Amsterdam.Hans en Jos spelen veel samen en zo komt Jos over zijn verdriet van de dood van Oom Albert heen. Hilde en Hans worden verliefd op elkaar en omdat Hans katholiek is en Hilde en hij ècht van elkaar houden, heeft Vader hier geen bezwaar tegen.Na de verloving vertrekt Jos naar Amsterdam om aldaar het conservatorium te gaan volgen. Hij zal bij Hans en zijn Moeder gaan inwonen. Hans hoort van de oogarts dat er een oogtransplantatie mogelijk is, waardoor hij weer zal kunnen zien. Hilda en Hans trouwen en enkele dagen na hun huwelijk zal Hans geopereerd worden.
Derde deel: Hilde en Hans krijgen een zoon: Peter. Hans is geopereerd en kan weer zien. Dit is niet aan Jos verteld, omdat Hilde niet weet of Jos dit aankan. Als Jos er een jaar later achterkomt dat Hilde Hans' geslaagde operatie voor hem verzwegen heeft, wil hij niets meer van Hilde en Hans weten. Hij neemt het Hilde kwalijk dat zij gezwegen heeft uit medelijden. Als er een beroemd violist, vlak voor een concert, ziek wordt, mag Jos invallen. Hij speelt schitterend en krijgt een staande ovatie. Z'n hele familie is er bij aanwezig, doch na afloop wil hij weer niets van Hilde en Hans weten.Vader wordt ziek, de dokter constateert maagkanker. Er komt nu als hulp een nieuw meisje in huis. Emmy de Wild, een beschermeling van de dokter. Tussen Emmy en Jos ontwikkelt zich een sterke vriendschap, die in liefde uitmondt.Het laatste Sinterklaasfeest met vader zal gevierd worden en om met z'n allen bij elkaar te zijn, vraagt Emmy aan Jos om het weer bij te leggen met Hilde en Hans. Omdat Hilde haar tweede kindje verwacht, geeft Jos toe en reist naar Amsterdam, daar wordt alles weer goed. Hans en Jos besluiten nu om samen concerten te gaan geven. Hilde gaat, na de geboorte van haar tweeling, permanent in Hoog Soeren wonen met Hans' moeder. Vader overlijdt en moeder gaat nu ook in Hoog Soeren wonen, zodat ze allemaal weer bij elkaar zullen zijn. Jos en Emmy trouwen en als Emmy een kindje verwacht, is Jos bang dat het kindje blind zal zijn. Gelukkig blijkt dit niet zo te zijn. Het kindje heeft "twee stralende ogen". Nu is Jos gelukkig, hij voelt zich een zondagskind en een gelukskind.
 

SUSAN     HOWATCH
PENMARRIC

Een familieroman uit Cornwall 1880-1945. In het prachtige landschap van Cornwall met zijn steile rotswanden, sombere woeste gronden en verweerde kastelen staat PENMARRIC - een bakstenen symbool van familietrots. In dit reusachtige huis met zijn bijbehorende landerijen en bodemloze mijnen wordt van generatie op generatie strijd om het bestaan geleverd. Mark Castallack brengt zijn bruid Janna - eens de minnares van zijn vader - naar PENMARRIC. Als onthuld wordt dat Mark de vader is van enige onwettige kinderen, lijdt zijn huwelijk met Janna schipbreuk. De bittere haat tussen Adrian en Philip, Marks wettelijke zoon en erfgenaam werpt een donkere schaduw op Adrians jeugd, die slechts gedeeltelijk wordt weggevaagd als hij besluit zijn leven verder aan de religie te wijden. Philip heeft maar één belangrijk doel in zijn leven: hij is bezeten van PENMARRIC en van Sennen Garth, de laatste tinmijn in Cornwall, die hij opnieuw groot wil maken. Maar ook zijn wereld stort ineen als hij de waarheid omtrent zichzelf ontdekt en een aardbeving een einde maakt aan zijn levensdroom. Met de geschiedenis van Jan-Yves, de jongste zoon, die trouw aan zijn vader blijft, maar heen en weer wordt geslingerd tussen zijn broers Adrian en Philip, wordt de kroniek der Castallacks afgesloten.

 

GWYN HYMAN RUBIO
ICY SPARKS

 
Kentucky, de jaren '50.
Icy, 10 jaar, woont bij haar grootouders. Haar ouders zijn overleden. Icy is een gewoon meisje dat gewoon naar school gaat en gewoon kattekwaad uithaalt zoals ieder kind. Op een dag voelt ze iets heel vreemds, ze heeft het gevoel dat haar ogen uitpuilen en haar arm schokt een beetje. In het begin besteedt ze er geen aandacht aan maar het gebeurt steeds vaker en het schokken blijft niet meer beperkt tot haar arm. Haar grootste angst is dat iemand het zal zien. Als ze zo'n aanval voelt opkomen verzint ze een smoes en gaat naar een plek waar niemand haar kan zien. Dit houdt ze heel lang vol. Ze krijgt een nieuwe lerares en deze lerares is niet gecharmeerd van Icy. Icy krijgt slaag met een ping-pongbatje als ze iets verkeerd doet en ze doet alles verkeerd. Als Icy weer eens slaag krijgt voelt ze een enorme aanval opkomen die ze niet kan tegenhouden.
Ze scheldt en schokt en weet nauwelijks meer wat er gebeurt.
Na dit voorval wordt Icy erg ziek en als ze uiteindelijk weer naar school kan blijkt er een kamertje voor haar ingericht te zijn. Eigenlijk het voorraadhok. Icy maakt het zich daar gezellig en krijgt leertaken. In het voorraadhok sorteert ze de voorraad op kleur maar dan komt het hoofd van de school (een erg aardige man) en deze legt de dingen weer anders. Icy krijgt weer een enorme aanval en scheldt het hoofd enorm uit, daarbij schuttingtaal gebruikend. Dit voorval maakt dat Icy in een psychiatrische inrichting opgenomen wordt. Met de arts en één medewerkster kan ze goed opschieten maar ze moet ook omgaan met agressieve patiënten en een medewerkster die de patiënten behandelt als honden, wat weer tot aanvallen leidt. Uiteindelijk belandt ze in het ziekenhuis en wordt rustig gehouden met een grote hoeveelheid medicijnen. De arts van de inrichting kan dit niet aanzien en stuurt haar naar huis. Ze geeft Icy nog enkele aanwijzingen wat ze moet doen als ze een aanval voelt opkomen. Icy leeft vanaf dat moment rustig verder met haar grootouders en met de vrouw van de enige winkel in het dorp. Deze stimuleert haar voortdurend. Opa gaat dood en oma wordt een  kerkbezoekster. Als Icy op een dag meegaat naar een dienst voelt ze zich zo opgenomen bij de geloofsgemeenschap dat ze zich bekeert tot dat geloof. Vanaf die tijd gaat alles goed met Icy.

 

KATHINKA LANNOY
HET GESLACHT TRIGLAND -TRILOGIE

Beroemde trilogie, waarin verteld wordt over de bewoners van de Trigland hoeve: de vader met zijn twee zonen koen en Tjerk, drie zwijgzame mannen die zich weinig bemoeien met de bewoners van het nabijgelegen dorp. Drie mannen die op zichzelf leven en daardoor de vijandschap van de dorpelingen op de hals halen.

DORIS LESSING
HET GOUDEN BOEK

Het Gouden Boek bestaat uit een roman, vrije vrouwen. Hoofdpersoon is Anna Wulf, schrijfster. Ze houdt vier verschillende notitieboeken bij: een zwart, een rood,een geel en een blauw. Zo hoopt ze haar verschillende gevoelens uit elkaar te kunnen houden en vat te krijgen ophaar emotionele chaos. Uiteindelijk lukt dat niet; in plaats van ordening aan te brengen in de chaos wordt ze er door overweldigd en ze stort in. Op zichzelf teruggeworpen komtze echter tot de conclusie dat wat eerst een chaotische warboel leek, wel degelijk aanknopingspunten blijkt te bezitten voor een ordening van haar emotionele leven en dat de dingen die door elkaar lijken te lopen, dit niet zonder betekenis doen. Tot dit besef gekomen begint ze een gouden notitieboek, een aanvullend geheel, waarin alle draden samenkomen.

HANS MARTIN
DE VERRE WEG
 

Twee mensen groeien in de loop van hun huwelijk zo uit elkaar dat zij alle banden verbreken, maar na lange jaren vinden zij elkaar tenslotte terug.
De hoofdfiguren zijn dezelfde als in "Het verlangen" en "Marga",
maar dit boek vormt een zelfstandig te lezen deel.
Alle boeken van Hans Martin spelen zich af voor of tijdens Wereldoorlog 2, zijn lieve en gedateerde romans, maar prettig om te lezen, een beetje zoetsappig.Maar het gaat heel veel over Rotterdam, de haven en de mensen die daar om heen liepen.

ALJA RACHMANOWA

LIEFDE IN DE RODE STORM
Een schitterende roman over de eerste wereldoorlog, de opkomst van Lenin, door de ogen van een jong meisje, in de vorm van een dagboek, ze komt uit een betere stand, en die liep toen groot gevaar.
Het bestaat uit 3 delen, het laatste deel vlucht ze met man en kind naar Wenen.

SIDNEYFoto: Keerzijde van Middernacht,Sidney Sheldon SHELDON
ANDERE KANT VAN MIDDERNACHT

Keerzijde van middernacht is het dramatische relaas van de beeldschone Noelle Page die, vijftien jaar oud, verkocht wordt aan een Marseillaanse modekoning. Zij leert mannen te beminnen en te gebruiken door hun de bevrediging te schenken waar ze altijd naar gezocht hebben. En dan ontmoet ze in Parijs vrouwenjager en piloot Larry Douglas, die haar echter na een hevige maar kortstondige liefde in de steek laat. Noelle zweert wraak te zullen nemen. Parijs wordt ingenomen door de Duitse bezetters maar het salonleven gaat gewoon door. Noelle wordt een van de meest gevierde en begeerde vrouwen van het Franse openbare leven, maar haar gedachten zijn voortdurend bij Larry, wiens gangen zij heeft laten nagaan. Zo komt ze te weten dat Larry getrouwd is met Catherine, een knappe vrouw die moeilijk uiting kan geven aan haar seksuele gevoelens. De oorlog loopt ten einde en Noelle komt in contact met een van de rijkste mannen van de wereld, de Griekse magnaat Demiris. Ze vergezelt hem naar Griekenland, waar ze leeft als een vorstin en de beschikking heeft over zijn privé-vliegtuigen. Ze weet voor elkaar te krijgen dat Larry piloot wordt in dienst van Demiris. Catherine en hij gaan in Athene wonen. Na een levensgevaarlijke vlucht naar Schiphol neemt Larry bezit van Noelle, en haar gevoelens van wraak slaan om in een hartstochtelijke liefde. Alleen Catherine staat hun geluk in de weg. Ze beramen een duivels plan dat zijn einde vindt in een van de meest opzienbarende processen van na de oorlog, waarin de god Demiris opperrechter is... 

JOHANNES MARIO SIMMEL
HET KAN NIET ALTIJD KAVIAAR ZIJN

Dit is de  ware  levensgeschiedenis van een man die door de machinaties van een misdadige compagnon en volkomen tegen zijn zin, in het web belandt van de geheime diensten van de grote mogendheden over de hele wereld hebben uitgesponnen.Allen krijgen echter het nakijken als onze held met zijn scherpzinnigheid een volkomen orthodoxe oplossing vindt voor de problemen waarin hij verward is geraakt, en zijn belagers tegen elkaar uit gaat spelen.
Op momenten dat de problemen hem de baas dreigen te worden, trekt hij zich terug in zijn keuken om te gaan koken. In de geuren die uit zijn potten en pannen opstijgen vindt hij dikwijls een oplossing voor zijn problemen, hoe hopeloos die soms ook lijken. En dat het niet altijd kaviaar hoeft te zijn, bewijzen de smakelijke recepten, waarmee dit boek is gelardeerd.

CONNY SLUYSMANS 
VROUWENPOEZIE
 

Conny Sluysmans werkte in de jaren 70 bij de Telegraaf, en deed een oproep aan vrouwen voor gedichten op te sturen,  dus echte huis- tuin en keuken gedichten.Daar kwam een enorme stroom brieven op af, en daar is dit boek weer uitgekomen. Ikzelf vind het een heel mooi boek, met gave en lieve gedichten, gedichten die iedereen begrijpt, en ik gebruikt sommige gedichten nog steeds als waarheden, heel goed boek nog steeds. 

WILBUR SMITH
DE COURTNEY TRILOGIE
Het verhaal van Sean Courtney dat wordt verteld in deze 3 schitterende romans, is even groots, moedig en stormachtig als de geschiedenis van Afrika zelf.
In HET GOUD VAN NATALleert Sean als opgroeiende jongen liefde en tegenslag kennen. Als hij later, als volwassen man, onder bedreigingvan de Zoeloes zijn boeren-bedrijf opgeeft, stort Sean zich in een leven van hartstocht en ge-weld: het bloedbad inIsandhlwana, de heftige goudkoorts, de gevaren en vreugden van de ongetemde jungle, zijn passie voor  Katrina.
In VLAMMEND VELD, HEFTIG HART keert Sean als een rijk manterug naar de beschaving. Daar verliest hij alles wat hij heeft: de wagen die zijn woning is, zijn goud, en het meisjedat hij liefhad. Alleen de oorlog rest hem nog, de Boerenoorlog die wordt gevoerd om de macht in Zuid-Afrika. Op wonderlijke wijze ontmoet hij Ruth, een jonge vrouw voor wie hij een hartstochtelijke liefde opvat. Met haar echtgenoot Saul strijdt hij zij aan zij in de oorlog.
Maar als het vechten verleden tijd is en Sean niets anders wil dan in vrede zijn leven weer opbouwen, wacht hem een familieconflict dat bitterder en hardnekkiger is dan de strijd die hij op het veld voerde.
In JAKHALZEN VAN HET PARADIJS volgen we Sean op het hoogtepunt van zijn leven als soldaat en staatsman, van de loopgraven in Noord-Frankrijk naar de bloedige stakingen in Johannesburg in 1920.
De man die in de goudmijnen schatten verdiende en ver-speelde, keert nu eindelijk terug naar dedreigende schoonheid van de Zuidafrikaanse wildernis.

LISA ST AUBIN DE TERAN
EEN HUIS IN ITALIE

Lisa ST Aubin de Teran beschrijft in dit boek het leven en restauratie van  een huis in Umbrië waar ze haar hart aan verloor. Met die verbouwing op de achtergrond schrijft ze een warm, liefdevol en hilarisch relaas van de levens van de dorpsbewoners, van de overvloedige oogsten, de wijn, de rituelen en de vriendschappen.

ARIE VAN DE VLUGT
God schudde de wateren
 
Als de deftige,oude dokter Walrave op een mistige morgendood in zijn koetsje wordt aangetroffen,is het rustige Zuidhollandse eiland in rep en roer.Maar met de komst van dejonge dokter De Geus keert de rust niet vanzelf terug.Integendeel.De nieuwe dorpsarts met zijn grote handenen uitbundig optreden,met zijn rare kleding en moderneideeën wordt al gauw voor gek verklaard.Maar als debevolking merkt dat hij hart heeft voor zijn werk en de armsten liever geld toegeeft dan hun geld te vragen voor eenbehandeling,groeit het vertrouwen.Probleemloos wordt het leven daardoor echter niet voor dedokter.In de verre stad woont de vrouw die hij verlaten heeft,maar worstelend met zijn geweten neemt hij in deze kwestie tenslotte toch de enig juiste beslissing
.
God schudde de wateren
Het leven gaat zijn gang in de polder,waar de keuteraars eenschamel bestaan leiden in dienst van de rijke boeren.Tot dekeuteraars behoort ook het kinderrijke gezin van Aai Bladdermet hun oudste zoon Zwarte Driek.Deze is een opvallende persoonlijkheid die het meer dan eens aan de stok heeft met de rijke boeren.Dan is er nog Mooie Mieke,het mooiste meisjevan de polder,die de zoon van een rijke boer tot eenhuwelijk weet te dwingen...Dan slaat het noodlot toe.In dieafschuwelijke nacht van 1 februari slaat de opgestuwde zeede dijk uiteen en overspoelt bulderend de polder.Tallozemensen, huizen en veel vee worden door de ziedende watermassa verzwolgen.In die zwarte nacht valt hetstandsverschil tussen rijk en arm volledig weg.Want het water maakt geen onderscheid tussen de mensen.
Herwonnen land
In het derde deel verhaalt de auteur op vaak geestige wijzeover het wel en wee van de eilandbewoners in de jaren na dewatersnoodramp.Met grote voortvarendheid wordt de herbouwaangevat door vaklieden van boven de Moerdijk.De ramp heeftnu ook voor deze streek de nieuwe tijd ingeluid en debewoners beseffen nu pas hoe zij achter liepen.Siem Molenaarkomt samen met Mooie Mieke naar het eiland terug.Zijproberen zich aan te passen aan de nieuwe zeden engewoonten.Ook boer Verzweivere ervaart hoe de nieuwe tijd dwingt tot aanpassing.Zeven jonge dochters moeten aan de mangebracht worden en dat is voorwaar geen eenvoudige opgave in een wereld waarin onaantastbaar beschouwde normen enwaarden hun geldigheid verliezen
.

NICOLAI M. AMOSOW
DIEPVRIESMENS

Wordt de onsterfelijkheid werkelijkheid?

Professor Nicolai Amosow,geniet over de hele wereld bekendheid als een van de grote pioniers op het gebied van de moderne medische wetenschap.In dit boek beschrijft Amosow het leven van een beroemd Russisch chirurg die zichzelf laat invriezen omdat hij ongeneeslijk ziek is.Hij hoopt dat men hem weer zal ontdooien wanneer er een remedie is ontwikkeld.
De hoofdpersoon van dit boek - dat zeer autobiografisch aandoet - is een wetenschapsman,door velen geliefd,maar te bezeten van zijn werk om zich met familie en vrienden bezig te houden.Tientallen jaren nadat hij werd ingevroren ,wordt de hoofdpersoon'ontdooid' en merkt dat zijn onsterfelijkheid voor hem een ramp is geworden.De ziekte kan inderdaad genezen worden,maar zijn vrienden en familie zijn gestorven.In zijn eerste leven was hij een geniaal professor,nu verstaat hij het geëvolueerde vakjargon niet meer.Zijn vroegste jongste assistent heeft zijn plaats ingenomen.

Diepvriesmens anno 2000 is een ijzersterke,profetische roman die bovendien medisch verantwoord is,maar toch een fascinerend science-fictionboek blijft.

PIETFoto: WESPEN EN HORZELS. Piet Begeer. BEGEER
WESPEN EN HORZELS

Roman die zich afspeelt
op een school in Rotterdam ten tijde van de bezetting van de
tweede wereldoorlog. Bijzonder boek uit 1949.

 Uitgever De Arbeiderspers.

             WILL BERTHOLD                     

DE IMPOTENTEN

LIEFDE OP STAATBEVEL

DE IMPOTENTEN
De oude Schindewolff,grootindustrieel en hartstochtelijk rokkenjager, voedt zijn zonen wel heel zonderling op. Erik en Christiaan, halfbroersdie maar drie weken in leeftijd schelen, hebben zeer uiteenlopende karakters en leren elkaar pas kennen als ze twintig zijn. Beiden hebben succes in hun werk, beiden
worden ook bemind door uitzonderlijke vrouwen, en beiden
zijn zij zeer rijk. Toch is hun geluk slechts schijn...
Christiaan beseft ontmoedigd dat menselijke
dwaasheid onuitroeibaar is, vlucht in de drank, pleegt
'zelfmoord op afbetaling' en staat weerloos tegenover de
vrouw die hem wil vernietigen; Aglaia.
Aglaia is de vrouw van Erik, eerzuchtig, mooi, geraffineerd en ziekelijk machtswellusitg, als een spin die haar mannetje opvreet als hij zijn plicht heeft gedaan. Zij breekt Eriks mannelijke
kracht, maar verliest uiteindelijk, zodat Erik de weg vindt
naar een nieuw leven met Jutta, de nonconformistische
studente die hem wil helpen.


 LIEFDE OP STAATSBEVEL

 Dit is de ware geschiedenis van talloze misbruikte moeders en
duizenden verloren kinderen.In dit boek gaat het om het heiligste watmannen en vrouwen verbinden kan. Doch er was een tijd datdit heiligste met voeten betreden werdt.De bedrogenen waren de vrouwen, die moeder werden als offer voor de Furher, om een nieuw zuiver Germaans ras te kweken. Hun kinderen werden, nouwelijks geboren, door de staat afgenomen. De slachtoffers waren de duizenden kinderen, die nooit vader-of moederliefde gekend hebben.
Kinderen die in plaats van liefhebben leerden haten, die in plaats van verdraagzaamheidzouden leren vechten, kinderen zonder God en geweten,
kinderen van de Fuhrer........

LEON BING

DE PASADENA MOORDEN

Een verbijsterend verhaalover een zinloze schietpartij.
De tieners Dave Adkins enVinnie Hebrock houden van feesten.
Dave is de populairejongen,
Vinnie is het buitenbeentje dat alleen getolereerdwordt
omdat hij de beste vriend van Dave is.
Twee goedgesitueerde blanke jongens uit Californië.
Ze leiden eenkeurig leventje, totdat duidelijk wordt dat ze op een
feestje drie vriendinnen hebben doodgeschoten.
Hoe kon hetdan toch gebeuren dat jongens uit deze buurt
zulke
gewetenloze moorden pleegden?

                                                      MICHAEL J. BIRD

DE  ERFENIS  VAN APHRODITE

Een medewerker van een Engelse multinational krijgt op
Cyprus een ernstig auto-ongeluk. Zijn broer David haast zich
naar hem toe, maar Barry is overleden.
En dan raakt David betrokken bij een reeks vreemde
gebeurtenissen...

 GWEN BRISTOW     
ALS DE KATOEN RIJPT

Liefde redeneert niet: het kwam bij het jonge,puriteinse meisje Judith Sheramy niet op, dat zij helemaalniet paste bij de slavenhandelaar en avonturier PhilipLarne. Tegen de wil van haar ouders ging zij met hem mee,de wildernis van Zuid-Carolina in. Haar leven werd één strijd:de strijd om haar diepste “zelf”,haar
romantische liefde,de strijd om in de wildernis iets te scheppen,dat bij de anderen ontzag af zou dwingen en haar omhoog zou heffen,de strijd om hierin toch haar menselijkheid te bewaren,de strijd om een traditie te vestigen
een nobele traditie…
Van romantisch meisje wordt zij een rijpe zelfbewuste vrouw,koningin van haar trotse bezitting. En naast haar komt tenslotte te staan de man,haar tegenpool,die zij in wijze beheersing heeft weten te veroveren om samen dat op te bouwen wat hun trots uitmaakt:de Ardeith-plantage met haar velden en negers,hun kinderen en het geluk van een in eenaanzienlijke traditie verlopend leven.

MORGEN IS VOOR EEUWIG
Een prachtige familieroman, die tevens het karakter draagt van eenboeiende liefdesroman en die ons, in tegenstelling met Gwen
Bristows voorgaande boeken, in de tragiek van onze eeuw verplaatst.

ERFENIS DER VADEREN
EEN PRACHTIG BOEK, DIE BEGINT IN NEW-YORK EN VERDER ZICH AFSPEELDE
VIA EEN KARAVAAN NAAR HET WILDE WESTEN, LOS ANGELES AAN HET EINDE VAN DE 19DE EEUW,
ROMANTISCH EN ONDERHOUDEND.

  TAYLOR CALDWELL
    DYNASTIE DES DOODS

In haar meesterlijke verteltrant betrekt Taylor Caldwell de
lezer van deze grote familieroman in het leven van keiharde,
nietsont-ziende mannen, wier 'levenstaak' algemeen als
dubieus wordt gezien.
Joseph Barbour, die een nieuw, rookloos kruit ontdekt, richt
samen met zijn broer George een wapenfabriek op. Josephs zoon
Ernst brengt als 'zakengenie', maar ook als genadeloos mens
het con-cern Barbour en Bochard tot grote bloei.
Ernst Barbour gaat zijn succesvolle weg van wapenfabrikant
waarbij het geld hem toestroomt, maar het geheim van het
ware geluk blijft voor hem verborgen

HET VERBOND VAN DE HAAT
Het verbond van de haat, Taylor Caldwell
Een magische Roman
over het web van intriges in een klein Amerikaans stadje

JON  CLEARY 
HET EINDE VAN DE REGENBOOG

Amsterdam, De Boekerij, 1981. Alles lijkt de jonge Engelse aristocraat Haary mee te zitten in het leven. Het is alsof hij een regenboog beklimt. Maar als Harry het hoogtepunt van de regenboog bereikt gaat het verleden hem parten spelen. En als de regenboog verbleekt is zal zijn vrouw, die hij zo vaak heeft verwaarloosd, hem opnieuw steunen. 362 blz.
Ned.vert. Frans van Oldenburg Ermke

 LONNIEFoto: Lonnie Coleman - De Kendricks COLEMAN 
DE KENDRICKS

'Beulah Land’ was een rijke katoenplantage in Georgia, in
het zuiden van de Verenigde Staten, en dit is het bonte,
meesterlijk vertelde verhaal over de mensen die op de
plantage woonden. De Kendricks zijn de blanke meesters van
ongeveer 150 slaven, maar in de loop der tijd wordt het
steeds onduidelijker wie nu eigenlijk de meesters en wie de
slaven zijn.Het verhaal begint rond 1800, het jaar waarin de
gereserveerde, aristocratische Arnold trouwt met de
eerzuchtige en nuchtere Deborah, volgens sommigen de
werkelijke baas in huis en op de lantage.
Hun zoon Leon komt door banale liefdesaffaires in opspraak
in de hele streek. Hun dochter Selma kiest haar eigen, voor
haar omgeving onbegrijpelijke, weg in het leven.
Dan zijn er Lovey en Ezra, de huishoudster en haar man,
beiden in hoog aanzien bij de andere slaven en bij hun
blanke meesters. Op hun kinderen, Floyd en Pauline,
vallen de jonge Kendricks telkens weer terug in tijden van spanning
en grote moeilijkheden. Tenslotte is daar nog Roscoe Elk, een half-Indiaanse vrije man met een mysterieuze achtergrond, die precies weet hoe hij zijn macht en bezit moet vergroten, ten koste van de Kendricks.
Een meeslepende familieroman die bijna driekwart eeuw
bestrijkt, zich afspelend in een tijd en een wereld die
voorgoed tot het verleden behoren.

JEANNNE CORDELIER
DE DANS ONTSPRONGEN

Jeanne Cordelier vertelt haar schrijnende geschiedenis, haar
levensverhaal waarin zij na heel veel ellende uiteindelijk
gedwongen wordt zich te prostitueren.

  CATHERINE MARCHANT   
  
(pseudoniem voor CATHERINE COOKSON)
ROSA
Rosa Murley zorgt voor haar twee jaar oudere zusje en haar vader, een doorgewinterde dronkaard. De schrijnende armoede en de verschikkende eenzaamheid maken van Rosa's leven een uitzichtloos bestaan. Het keerpunt in haar leven komt wanneer ze, na een van de drinkgelagen van haar vader, tijdens een stikdonkere nacht op zoek is naar hulp. Onderweg komt ze Michael Bradshaw, 'de tijger van het moeras' zoals zij hem noemt, tegen. Deze ogenschijnlijk nukkige, stugge man gaat een belangrijke plaats in haar leven innemen, hetgeen haar vader en zusje met alle beschikbare middelen proberen te verhinderen. In deze knap geschreven roman heeft Catherine Marchant romantiek en spanning gemengd, met een fel tot de verbeelding sprekend verhaal als resultaat.

 LINDA
Het centrale thema in dit spannende, romantische verhaal is
een oude bittere vete tussen twee families wier landerijen
in een van de mooiste, maar ook ruigste kuststreken van
Engeland, Northum-berland, aan elkaar grenzen. Het is in
deze geladen atmosfeer, dat de onervaren Linda Metcalfe, zich niet bewust van wat haar te wachten staat, als landbouwleerlinge op een van de twee boerderijen verzeild raakt en zodoende betrokken wordt bij de vete tussen de twee gezinnen.
Geleidelijk aan gaat ze iets begrijpen van de strijd om het bezit van land en de daarmee parallel lopende liefdes-problemen die aan beide kanten
zulke diepe littekens hebben achtergelaten.

CATHERINE COOKSON
DANS IN HET MAANLICHT

De jonge Robert Bradley geeft zijn baan in de haven op en
krijgt een betrekking in de houtzagerij van zijn oom John.
In zijn spaarzame vrije tijd trekt Robert de vrije natuur
in. Tijdens een van zijn avondlijke wandelingen ontmoet hij
Millie, een wereldvreemd, dromerig meisje, een van de
dochters van het oude geslacht van Thorman. Via Millie leert
Robert haar zuster Agnes kennen, een flinke, moedige jonge
vrouw tot wie hij zich sterk aangetrokken voelt. Maar in het
Engeland van 1913 is het tijd noch plaats voor een relatie
tussen mensen met zo'n verschillende achtergrond.

IN JOUW ARMEN
Jinny Brownlow staat er alleen voor. Ze is 21 jaar, haar
ouders zijn gestorven en haar verloofde heeft het onlangs
uitgemaakt. Ze werkt bij de machinefabriek van Henderson,
een baantje dat haar niet veel voldoening schenkt. Maar dan
opeens neemt Jinny's leven een geheel andere wending: ze
wordt aangesteld als secretaresse van directeur Bob
Henderson en binnen enkele weken is Jinny zijn steun en
toeverlaat - zowel tijdens het werk als daarbuiten....

GELUK IS ALS EEN ZIJDEN DRAAD
Op de hartverwarmende wijze die de lezers van haar vorige
boeken reeds kennen, vertelt Catherine Cookson hier over
Annie Cooper die trouwt met Georgie MacGabe.
Het was een oorlogshuwelijk, een witte bruiloft, maar het
was geen huwelijk uit liefde. Ze trouwde met hem maar om een
reden: ze verwachtte zijn kind.
Vanaf zijn prille jeugd was dit kind, Rance, een probleem.
Hij had trekken in zijn karakter die moeilijk te vergeven
of zelfs maar te begrijpen waren, maar hoe groot de problemen ook waren
waarin hij verzeild raakte, Annie vergaf hem.
Moeder en zoon waren verbonden door een zijden draad;
onzichtbaar, maar sterk.

SMAL IS HET PAD
Is Charlie MacFell, door zijn vader gehaat en
getiranniseerd, falend in vriendschap en liefde, werkelijk een geboren verliezer?
Is hij inderdaad de man die altijd aan het kortste
eind trekt, die niet de innerlijke kracht bezit om te vechten
voor zijn leven en zijn geluk?
Zijn jeugdjaren waren verspild, zijn huwelijk mislukte. Zal
hijnu ook zijn toekomst moeten opofferen?
Met grote dramatische kracht tekent Catherine Cookson hier
het portret van een mens, die steeds opnieuw door het leven
lijkt te worden verslagen; een man die van het landelijke
Northumberland uit zijn jeugd naar het slagveld van de
Eerste Wereldoorlog gevoerd moet worden, voordat hij durft
te geloven dat ook hij recht heeft op leven en geluk.

DE NACHT TREKT OP

Rosie Paterson is de dochter uit een gemengd huwlijk, haar
vader James is een zwarte zeeman en haar moeder Bridget is
blank.
Ze groeit op in Liverpool, maar ervaart in de stad en op
school dat ze wordt gediscrimineerd.
Hoe Rosie zich weet te ontworstelen aan de vijandige wereld
is het gevoelige thema van deze onvergetelijke roman van
Catherine Cookson...

UTTA DANELLA

JOVANA  
Een hartstochtelijk artiestenleven.


Jovana groeit op in een armelijk milieu, in een klein
benepen stadje. Haar kostbaarste bezit is de herinnering aan
haar vurig geliefde moeder, die stierf toen Jovana nog klein
was. Alleen een droom liet zij haar kind na: carrière
maken, een grote kunstenares worden.
Jovana’s eerste liefde eindigt in een nederlaag. Het
temperamentvolle, zeer emotionele meisje wil uit woede en
teleurstelling hierover zelfmoord plegen.
Een vreemde, die zij toevallig op deze dag ontmoet, voorkomt
haar onzinnige daad en wordt zonder het te weten, of te
willen, de spil waarom haar toekomst zal gaan draaien.
Haar ‘redder’ is een vermaard regisseur en wordt haar
raadgever en vriend. Deze ervaren, rijpere man weet al haar
onvermoede talenten en mogelijkheden op te wekken. De twee
krijgen elkaar lief, waarbij Jovana met typisch vrouwelijk
raffinement de veel oudere man volkomen in haar ban
brengt… daarbij heel duidelijk ook haar materiële
belangen in het oog houdend.
Maar ook voor Steffen Rau – verwend, gevierd, blasé –
dertig jaar ouder en op het hoogtepunt van zijn roem, luidt
de ontmoeting met deze jonge vrouw een nieuwe periode in vol
oprecht geluk.Door haar karakter, haar talent en haar leermeester wordenJovana’s dromen werkelijkheid: een begaafde actrice staat
aan het begin van een grootse carrière.

ADIEU JEAN-CLAUDE

  Een stralende, warme zomer... Een schitterende kasteel in Bourgondië...
En een pas getrouwd paar, jong verliefd, dolgelukkig. Zij Iris, Berlijns studente aan een kunstacademie, hij Jean-Claude, overrompelend charmant, zoon van een oud adellijk Frans geslacht. Hun geluk is echter van maar van korte duur. De tweede wereldoorlog breekt uit, en Jean-Claude gaat in het verzet. Iris ontmoet iin Parijs haar tweelingbroer Arne, die de kant van de nazi's heeft gekozen. Hij dwingt zijn zuster eveneens de kant van de Duitsers te kiezen; Iris weigert. Jean-Claude wordt verraden en door de Duitsers gedood. De schuld van Arne? Niemand die het weet, want bij de nadering van de Amerikanen pleegt hij zelfmoord. Jean-Claudes moeder is er evenwel van overtuigd dat Iris haar man heeft verraden en wenst noch haar, noch haar pasgeboren kind te zien. Eenzaam en verbitterd verlaat Iris Frankrijk om zich in München te vestigen. Ruim twintig jaar later vraagt Philippe, de zoon van Iris, aan zijn moeder wie zijn vader is. Hij wil de waarheid over zijn afkomst weten en Iris vertelt het hem... zij vertelt hem alles, ook van die stralende warme zomer, en het schitterende kasteel in Bourgondië en van dat pasgetrouwde, jonge en gelukker paar; zijn  Phillippes ouders. Heimelijk verlaat de jongeman zijn moeder om naar Frankrijk te vertrekken. Vol bange voorgevoelens blijft Iris achter. Zullen haar schoonfamilie en haar zoon haar geloven?
Alleen een zo geniaal vertelster als Utta Danella, die een zo grote schare van lezeressen (en lezers) om zich heen heeft verzameld, is in staat deze karakters boeiend en waarheidsgetrouw uit te beelden.

  A.J.CRONIN
 
DE CITADEL

In de Citadel wordt het leven verhaald van de jonge Britse
arts Manson.Na beëindiging van zijn studie doet Manson zijn eerste ervaringen op in de mijnstreken van Zuid-Wales. Daar ervaart hij de verschillen tussen de medicus zoals dezebehoort te zijn en zoals deze in werkelijkheid dikwijls is. Met zijn jonge vrouw aan zijn zijde bindt hij de strijd aan tegen de onwetendheid en de onverschilligheid van zijn inhalige collega's, vastbesloten zich niet in te laten metde praktijken die bij hen gebruikelijk zijn. Door
voortdurende ontmoediging en tegenslagen verliest hi ook
zijn idealen uit het oog.Wanneer hij eenmaal een praktijk begint in een van de mooie Londense buitenwijken, is er van zijn oude instelling niet veel meer over...

JAMES OLIVIER CURWOOD
KAZAN DE WOLFSHOND
Dit boek vormt een van de hoogtepunten uit het oeuvre van de auteur. Als alle romans van Curwood handelt ook deze over de strijd om het bestaan van mens en dier in een wereld van woeste pracht. Alles is zo realistisch geschreven, ofdat we er zelf bij zijn.

 MARCIA DAVENPORT
HET DAL DER BESLISSING

De beroemde schrijfster Marcia Davenport vertelt in deze
trilogie Het dal der beslissing het boeiende en dikwijls
aangrijpende levensverhaal van het meisje Mary Rafferty, dat
op vijftienjarige leeftijd als kamermeisje in dienst treedt
in het gezin van de staalmagnaat William Scott en op de duur
in deze familie een zeer belangrijke plaats gaat innemen.
Tevens brengt dit boek het levensverhaal van Williams
erfgenaam Paul Scott, van Pauls zuster Constance,
die met een engelse lord trouwt, en van Constance's dochter
Claire. Marcia Davenport voert haar lezers mee naar Philadelphia,
New York, Londen, de franse Riviera en zelfs naar Berlijn en
Tsjechoslwakije. Zij is een vertelster van uitzonderlijke
begaafdheid, kent de mensen door en door en schildert een
panorama van driekwart eeuw maatschappelijke ontwikkeling,
verantwoord tot in de kleinste details en overal even
boeiend!

 JOHN GORDON DAVIS
KAAP DER STORMEN
Het verhaal van de gepassioneerde en ongeremde liefde tussen
Joseph Mahoney en Suzanne de Villiers.
Joseph is een intelligente idealist die ten koste
van alles wil voorkomen dat zijn geboorteland Rhodesië door
tweedracht verscheurd zal worden. Op allerlei manieren
probeert hij een brug te slaan tussen de tegenstellingen.
Hij stuit echter op een groeiend wantrouwen bij de negers en
op botte onverschilligheid bij de blanken. De mooie Suzanne
wil “alleen maar gelukkig” zijn met de man die zij
liefheeft. Zij is opgevoed in het “apart” denken en kan
daarom Joseph niet steunen in zijn wanhopige strijd.

BABS DEAL
HET WEB
Op de campus van de Westwood Universiteit wordt een gebouw
gesloopt om plaats te maken voor een groter gebouw. In de
luchtkoker naar de keuken van een der meisjesflats, vindt
men het skelet van een baby. Oscar Ridley, de aannemer, wist
wanneer de baby daar moest zijn verstopt omdat de luchtkoker
altijd afgesloten was gebleven.
Het gebeurde in 1944 tijdens de zomervakantie. Dat jaar
woonden er negen meisjes die hun vakantie niet thuis
doorbrachten…….en dan volgt het fascinerende
levensverhaal van zeven vrouwen, zeven vriendinnen – zeven
van de negen die hun vakantie doorbrachten in de flat. Nu
zijn het statige matrones, degelijke burgers van Westwood,
hun meisjesjaren liggen in een ver verleden. Maar voor één
van hen was die zomer een tijd vol duisternis en tragische
geheimen. Alle zeven raken verstrikt in het web van
verdachtmakingen dat hen langzaam maar zeker steeds nauwer
omsnoert. De roddel die door de stad sluipt, dreigt hun
leven te vergiftigen……

 LEILA ABOULELA

DE VERTAALSTER

De Soedanese Sammar heeft vier jaar geleden haar verongelukte echtgenoot teruggebracht naar Soedan. Ze heeft daar ook haar zoontje Amir achtergelaten. Zelf reist ze terug naar Schotland. Maar eenmaal terug mist Sammar haar zoontje en het warme klimaat van haar vaderland. Wanneer ze verliefd wordt op de hoogleraar Rae, keert haar leven in het gure Schotland zich ten goede. Omdat ze met Rae wil trouwen, vraagt ze hem moslim te worden.

MAURICE    DENUZIERE

LOUISIANA
Virginie heeft als dertienjarig meisje Louisiana verlaten, in Parijs haar opvoeding voltooid en keert nu, vijf jaar later, terug als
een mooie, jonge vrouw, eigenzinnig en ambitieus. Iedereen
in haar omgeving raakt gefascineerd door haar
persoonlijkheid: de jonge Willy Templeton, die om haar eer
duelleert, de knappe, mysterieuze Clarence Dandridge,
opzichter van de plantage, en Markies de Damvilliers.
Hij raakt zo onder de indruk van haar charmes, dat hij haar ten
huwelijk vraagt. Na tien jaar gelukkig huwelijk sterft hij
en laat Virginie achter met drie kinderen. In haar hart
verlangt zij terug naar het uitbundige Parijse leven en bij
haar terugkomst verwekt haar verschijning aldaar veel opzien
én bewondering, vooral van Charles Vigour. Hij trouwt met
haar en reist met Virginie terug naar Louisiana, wanneer zij
heimwee krijgt naar haar plantage ‘Bagatelle’. Maar in
de komende jaren is haar weinig geluk beschoren; haar man
sneuvelt in de Mexicaanse oorlog en ook haar drie kinderen
worden door het noodlot getroffen. Eenzaam blijft Virginie
achter op de plantage, die zij nu moet verdedigen in het
losbarstende geweld van de Burgeroorlog. Even onverzettelijk
als vroeger houdt zij stand, gesteund door de immer
aanwezige Clarence. In deze meesterlijke roman laat Maurice Denuzière
het rijke verleden van Louisiana herleven, toen
Franse kolonisten zich vestigden in het levendige New
Orleans, negerslaven de katoenplantages bewerkten en
raderboten nog over de Mississippi voeren.

DENIS DIDEROT 

 DE NON

Diderot laat een Parijs' meisje, Suzanne Simonin, vertellen hoe zij door huiselijke omstandigheden gedwongen wordt in een klooster te treden. Zij probeert eerst door het verwekken van een openlijk schandaal aan haar lot te ontkomen, maar moet zwichten voor de druk van haar ouders. Zij kan de kwellingen en vernederingen van het kloosterleven echter niet verdragen en begint een proces om van haar gelofte ontslagen te worden. Als ze dit proces verliest, wordt ze overgebracht naar een ander klooster, waar ze liefderijk wordt opgenomen. Te liefderijk zelfs, want de moeder-overste wordt op Suzanne verliefd en wil een verhouding met haar beginnen. Het schandaal, dat hierdoor wordt veroorzaakt, heeft voor beiden ontzettende gevolgen. De moeder-overste sterft krankzinnig en Suzanne vlucht. Het verhaal is een lange, met grote spanning geschreven, bekentenis van verzet tegen het haar opgedrongen bestaan, van ontsnappingspogingen, plagerijen en kwellingen. Het boek maakt na bijna 200 jaar een wonderlijk moderne indruk, vooral door de manier waarop Diderot de vaak onthutsende gebeurtenissen vertelt tegen de achtergrond van een tragisch bestaan.Door de film 'La Religieuse', die in Frankrijk verboden werd, maar nu voor vertoning is vrijgegeven, kwam het boek opnieuw in de belangstelling en werd in vele talen vertaald

COLETTE  DOWLING
HET ASSEPOESTER COMPLEX

In het midden van de jaren 70 deed Colette Dowling, een
succesvol schrijfster en alleenstaande moeder van 3
kinderen, een schokkende ontdekking die al haar ideeen over
zichzelf op losse schroeven zette. ‘Ik ontdekte dat ik
eigenlijk verzorgd wilde worden,’ schrijft ze. ‘Het ging
er niet alleen maar om dat iemand anders de rekeningen
betaalde. Ik wilde een volledige emotionele bescherming, een
buffer tussen mijzelf en de wereld. Ik was in deze
verwachting opgevoed: iemand anders moest het zware werk
doen, niet ik.’ Nadat zij deze waarheid over zichzelf
onder ogen gezien had kwam Dowling erachter dat datzelfde
verlangen een verborgen rol speelt in het leven van
miljoenen andere vrouwen. Het assepoestercomplex gaat over
een fenomeen waaraan de vrouwenbeweging tot nu toe is
voorbij gegaan: het diepgewortelde verlangen door iemand
verzorgd te worden. In het assepoestercomplex legt Colette
Dowling de wortels aan deze innerlijke angsten en
conflicten bloot en onthult hoe vrouwen werkelijk vrij
kunnen worden. Het assepoestercomplex zal een schok van
herkenning veroorzaken bij elke vrouw die ooit onbewust haar
eigen toekomst heeft gesaboteerd of er bang voor is geweest
alleen te zijn.

  WAYNE   DYER 
NIET MORGEN, MAAR NU

In Niet morgen, maar nu toont dr. Wayne Dyer aan dat we
allemaal 'mentale achilleshielen' hebben, bewust of
onbewust. Hij vertelt in begrijpelijke taal hoe deze
zwakheden - waardoor we onszelf vaak ernstig tekortdoen en
ongemerkt kwellen - opgespoord kunnen worden en hoe we in
het dagelijkse leven kracht en inspiratie kunnen vinden
zonder belemmerd te worden door onze kwetsbare plekken.
De psychotherapeut dr. Wayne Dyer gaat uit van
wetenschappelijke psychologische visies op mens en wereld en
van de ervaringen vanuit de praktijk, zoals die massaal
toegankelijk zijn geworden door de brede stroom van
psychotherapeutische literatuur. Maar zijn taal is niet die
van een geleerde. Schijnbaar moeiteloos maakt hij de vele
verworvenheden van de moderne psychotherapie toegankelijk
voor eenieder die niet ten volle tevreden is over zijn
bestaan en naar een uitweg of een oplossing zoekt.

GEEN ZEE TE HOOG
De weg naar meer voldoening, beter functioneren en intenser genieten
Dit boek vertegenwoordigt voor mij in meer dan één opzicht
een keerpunt, zegt Wayne Dyer in zijn inleiding. Ik hoop dat
het ook voor jou een keerpunt zal zijn. Het laat het hoe en
waarom zien van je volledige ontplooiing als mens, het bevat
een programma om zo te leren denken, en handelen dat je
boven je gemiddeld of normale ik uit kunt stijgen en je
verder te ontwikkelen dan je in je stoutste dromen voor
mogelijk had kunnen houden.
In dit boek moedig ik je aan om een menselijke levensstijl
te aanvaarden, die niet alleen je eigen leven van dag tot
dag een vreugde zal maken, maar ook de wereld zal voorzien
van de creatieve krachten en het levendige
voorstellingsvermogen die zijn nodig heeft om een
menselijker en gelukkiger woonplaats te zijn voor ons
allemaal en voor hen die na ons komen.

 

 

ANNA PLACE | Plaatjes-pagina | Spiritueel links | Delft Links | Kunst Delft Blauw | Kunst Holl.schilders 1 | Kunst Holl.schilders 2 | Kunst Holl.schilders 3 | Kunst Wereld-schilders | Kunst Aparte prenten | Kunst Kahlo- Klimt | Kunst Franse schilders | Plaatjes Jezus 1 | Plaatjes Jezus 2 | Plaatjes Maria 1 | Plaatjes Maria 2 | Plaatjes Engelen 1 | Plaatjes Engelen 2 | Bid en doodsprentjes | Boeddha's spreuken | Alle godsdiensten | Vrouwen | Pin-up Girls | Muziek Hollands | Muziek 60/70 jaren | Muziek nostalgie | Muziek-Klassiek Musea | Familiefotos 1 | Familiefotos 2 | Mijn verhaal + fotos | Zomaar wat | Alles over boeken | LINKS... | Wijsheden-gezegdes | Gedichten-Poezie | Columns | Nieuwe Boeken | Boekenlijsten | Leesclub | Uittreksels | MIJN BOEKEN TITELS | Boeken A B C | Boeken D E F | Boeken G H I | Boeken J K L | Boeken M N O | Boeken P R S | Boeken T U V | Boeken W Y Z | weblog | Gastenboek | Nieuwe pagina 52 | E-mailformulier

Laatste wijziging op: 27-01-2008 23:50